Eveniment

Josep Guardiola: Avem respect pentru Steaua, dar cred că este rezolvată calificarea în grupe

Josep Guardiola: Avem respect pentru Steaua, dar cred că...

Autor: Iulian Coşuleţu

20.08.2016, 20:16 107

Sergio Aguero şi Nolito, fiecare cu câte o dublă, au marcat golurile echipei pregătite de Josep Guardiola, în timp ce pentru Stoke a înscris Bojan Krkic. La fel ca în partida cu Sunderland din prima etapă, Aguero a deschis scorul dintr-o lovitură de la 11 metri, în minutul 27, după ce a plasat mingea în dreapta portarului. Peste doar nouă minute, atacantul argentinian a profitat de o centrare primită de la Kevin De Bruyne şi a dublat avantajul echipei sale cu o lovitură de cap. Atacantul în vârstă de 28 de ani a ajuns astfel la cinci goluri în primele trei meciuri oficiale din acest sezon.

"Mi-a plăcut ceea ce am văzut. Sunt cu adevărat impresionat de calităţile jucătorilor şi de performanţele lor. Ne-am apărat sus şi compact, iar în prima repriză, singurul lucru care ne-a lipsit, a fost ultima pasă. Am ajuns de multe ori în careu în situaţii de unu la unu. Ne-am creat o posesie bună şi multe contraatacuri în partea a doua, situaţii bune, pe care însă nu le-am finalizat. Va trebui să încheiem acţiunile", a declarat Josep Guardiola la finalul meciului, potrivit Sky Sports.

La trei minute de la startul reprizei a doua, Bojan Krkic a redus diferenţa din penalty, însă rezultatul final avea să fie 4-1 pentru Manchester City, după două goluri reuşite pe final de Nolito, ambele din interiorul careului de 16 metri advers.

"Avem doar o lună de pregătire împreună, dar avem timp să îmbunătăţim lucrurile deficitare. A fost o săptămână frumoasă pentru noi, cu victoriile cu Sunderland, şi în special, cea cu Stoke, dat fiind că toată atenţia acestui început de sezon a fost pe Champions League, în special cu victoria de la Bucureşti.

Cred că jucătorii aceştia merită să joace împotriva celor mai bune echipe din Europa. Suntem aproape acolo, suntem în grupe. Bineînţeles că trebuie să avem respect pentru Steaua Bucureşti în retur, dar cred că este rezolvată calificarea! A fost o săptămână bună pentru noi", a mai spus Josep Guardiola.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO