Eveniment

Joshua Castellano, patronul clubului Bamboo: Focul a pornit dintr-un spaţiu care normal e închis. Posibil să fie cineva implicat

Joshua Castellano, patronul clubului Bamboo: Focul a...

Autor: Radu Tutulan

23.01.2017, 16:40 108

"Se va dezvălui tot ce trebuie, tot ce s-a întâmplat. Posibil (să fie cineva implicat -n.r.). Până acum nu s-a putut face nimic (cu imaginile de pe camere -n.r.). Nici procurorii nu au putut să intre acolo pentru că se poatre prăbuşi. Nu se poate. Asta am cerut şi eu pentru că vrem să vedem şi noi, dar nu se poate încă. Tot (toate imaginile -n.r.), serverele sunt pe partea de birouri. A pornit dintr-un spaţiu care normal era închis. Nu funcţiona. A fost foarte ciudat cum a prins focul şi cum s-a dezvoltat focul în momentul ăla. Când am văzut focul, am spus să se facă evacuare imediat, prin faţă s-a făcut. 99% din locaţii din România sunt pe avizare. Nu are cum să nu aibă aviz. Avizele sunt în procedură normală, dar trebuie autorizaţie. Locaţia era în proces de autorizare pentru ISU. După ce s-a întâmplat chestia asta cu Colectivul, s-a făcut o schimbare. În momentul în care ai o locaţie mare, s-au refăcut toate lucrările. Cu avizarea respectivă. Cu aprobare în mod normal până la 30 iunie 2017. Pentru asta noi eram în regulă pentru funcţionare", a declarat Josua Castellano, patronul clubului Bamboo din Capitală.

Omul de afaceri a mai declarat că, după părerea sa, incendiul nu ar fi avut cum să izbucnească de la instalaţia electrică, refăcută în totalitate, sau de la ţigările fumate în înteriorul clubului, deşi acest lucru este interzis de legislaţia în vigoare.

Joshua Castellano a precizat că în noaptea incendiului, în club erau 700-800 de oameni, în condiţiile în care capacitatea localului este de peste 1.300-1.400 de persoane.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti-Ilfov, incendiul de la clubul Bamboo a fost declarat stins luni, la ora 12.30, o autospecială de stingere rămânând însă la faţa locului pentru supraveghere.

Flăcările au izbucnit în noaptea de vineri spre sâmbătă, 44 de persoane având nevoie de îngrijiri medicale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO