Eveniment

Jucării contrafăcute în valoare de aproximativ 300.000 de lei, confiscate în Portul Constanţa Sud

Jucării contrafăcute în valoare de aproximativ 300.000...

Autor: Cătălin Legănel

23.11.2015, 12:25 144

Potrivit Gărzii de Coastă, poliţiştii de frontieră şi vameşii din Portul Constanţa Sud - Agigea au verificat, în baza analizei de risc, un container sosit din China, în care se aflau jucării pentru o societate comercială cu sediul în municipiul Bucureşti, transmite corespondentul MEDIAFAX.

În urma controlului, au fost descoperite peste 3.650 de maşinuţe şi căluţi din plastic, bunuri ce purtau însemnele unor mărci cunoscute, dar care sunt susceptibile a fi contrafăcute.

Jucăriile, cu o valoare de piaţă de 300.000 de lei dacă ar fi fost comercializate la preţul produselor originale, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor de către lucrătorii vamali.

La rândul lor, poliţiştii de frontieră îl cercetează penal pe administratorul societăţii importatoare, un bărbat în vârstă de 37 de ani, cu domiciliul în judeţul Ilfov, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO