Eveniment

Judecator, către elevii care vor să copieze la Bac: Nu riscaţi. Dacă vă prindem, nu vă iertăm

Judecator, către elevii care vor să copieze la Bac: Nu riscaţi. Dacă vă prindem, nu vă iertăm

Autor: Raisa Humeniuc

21.06.2020, 21:52 64

Judecătorul clujean Cristi Danileţ le-a transmis un mesaj pe Facebook elevilor care susţin luni Bacalaureatul şi i-a îndeamnă să nu copieze.

Judecătorul Cristi Danileţ le-a transmis un mesaj elevilor care susţin luni prima probă a examenului de Bacalaureat. Pe pagina lui de Facebook, acesta i-a îndemnat să nu copieze şi le-a transmis respectului lui celor care „vor să intre în viaţă în mod cinstit”.

„Săptămâna viitoare au loc examenele de bacalaureat. Unii au învăţat, alţii nu prea. Cei din urmă se gândesc la tot felul de metode de a frauda. Vin către noi semnale că unii elevi umblă după închiriat echipament electronic cu o cască în care să le fie <suflate> răspunsurile de către prietenaşi ce stau afară şi caută răspunsurile în cărţi. Eu spun foarte clar: nu riscaţi! Nici voi, cei aflaţi în clasele unde daţi examen, nici profesorii voştri care ar trebui să vă supravegheze temeinic, nici cei de afară cu care v-aţi înţeles să vă sufle. Nu riscaţi, căci dacă vă prindem, nu vă iertăm! Pentru toţi cei care vreţi să intraţi în viaţă în mod cinstit, respectul meu şi succes!”, a scris judecătorul pe contul său de Facebook.

Peste 155.000 de absolvenţi ai clasei a XII-a, dintre care 17.000 din Capitală, susţin, luni, Bacalaureatul. Examenul, organizat în 1.095 de centre, începe cu proba scrisă la Limba şi Literatura Română.

AFACERI DE LA ZERO