Eveniment

Judeţele cu cel mai curat aer din România. Poluarea este şi de trei ori mai mică decât în restul ţării, în lunile de iarnă

Judeţele cu cel mai curat aer din România. Poluarea...

Autor: Andreea Tobias

30.05.2021, 07:31 13582

Tulcea şi Constanţa înregistrează cea mai bună calitate a aerului. Concentraţiile de PM în cele două regiuni menţionate sunt cu 30% mai mici decât în restul ţării. În lunile de iarnă, poluarea aerului în Constanţa şi Tulcea este de obicei de trei ori mai mică decât în restul ţării.

O analiză a companiei Airly privind calitatea aerului din România arată că Tulcea şi Constanţa înregistrează cea mai bună calitate a aerului.

Compania care se ocupă de monitorizarea calităţii aerului a analizat regiunile din România cu privire la poluarea aerului şi concluziile arată că regiunile de coastă, respectiv Constanţa şi Tulcea, sunt locuri în care calitatea aerului este cea mai bună.

În medie, concentraţiile de PM (particulele în suspensie - n.r.) în cele două judeţe sunt cu 30% mai mici decât în restul ţării.

„Interesant este faptul că, în lunile de iarnă, poluarea aerului în Constanţa şi Tulcea este de obicei de trei ori mai mică decât în restul ţării. Datele analizate privind calitatea aerului sunt valoroase pentru persoanele care se confruntă cu boli ale sistemului cardiovascular şi respirator, inclusiv pentru cei care suferă de astm – mersul la mare poate reduce afecţiunile şi factorii de risc pentru sănătate”, se arată în analiză.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO