Eveniment

Judeţul în care CNSU decretează stare de aleră din cauza zăpezii

Judeţul în care CNSU decretează stare de aleră din...

Autor: Laura Buciu

28.01.2023, 15:01 1187

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă au decretat, sâmbătă, stare de alertă în judeţul Vrancea din cauza ninsorii şi a viscolului.

În contextul situaţiei generate de fenomenele meteo periculoase prognozate pentru sâmbătă, premierul Nicolae Ciucă a convocat în regim de urgenţă, în format online, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU).

În cadrul şedinţei CNSU a fost dispusă măsura decretării stării de alertă la nivelul judeţului Vrancea, în baza HCJSU Vrancea, abilitând, astfel, Ministrul Afacerilor Interne să avizeze hotărârea.

„Prin această măsură se pun în aplicare acţiuni imediate de răspuns, precum suplimentarea forţelor de intervenţie, alertarea structurilor din zonele limitrofe, asigurarea permanenţei structurilor cu responsabilităţi clare în gestionarea situaţiei generate de fenomenele meteo extreme, până la revenirea la starea de normalitate”, transmite Guvernul.

În Vrancea, judeţ unde sunt înregistrate efecte meteo periculoase, pompierii salvatori au acţionat cu mijloace de intervenţie specifice pentru preluarea şi transportarea a două gravide, stabile, către unităţi sanitare apropiate, respectiv către echipaje medicale specializate.

Mai multe drumuri din judeţul Vrancea sunt închise din cauza ninsorii şi a viscolului, meteorologii instituind cod portocaliu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO