Eveniment

Jumatate din miliardarii in euro si-au schimbat executivii in cel mai greu an din economie. ZF lanseaza miercuri anuarul "Who's who in Business"

Jumatate din miliardarii in euro si-au schimbat executivii in cel mai greu an din economie. ZF lanseaza miercuri anuarul "Who's who in Business"
26.10.2009, 23:18 22

Patru companii din topul firmelor cu afaceri de peste un miliardde euro si-au schimbat executivii in ultimul an, potrivit celeide-a doua editii a anuarului ZF "Who's Who in Business - Cei maiimportanti oameni din business" - 2009, care va aparea maine, 28 octombrie pe piata.Cele patru companii cu afaceri de peste un miliard de euro care auoperat schimbari la nivel de CEO insumeaza businessuri de aproape 7mld. euro. Miliardarul indian Lakshmi Mittal l-a adus pe francezulThierry Le Gall la conducerea combinatului siderurgic ArcelorMittalGalati, cu afaceri de 1,9 mld. euro in 2008. In primavara acestuian, Dusan Wilms a revenit la conducerea celei mai mari retele dinretailul romanesc, Metro Cash & Carry, iar francezul ThierryMillet, 43 de ani, a fost promovat la sefia celui mai mare operatorde telefonie mobila, Orange, dupa plecarea lui Richard Moat. Ultimamutare a venit de curand de la cea mai profitabila fabrica dincadrul grupului Renault, Automobile Dacia, care va avea un nou sef,Jerome Olive, dupa ce Francois Fourmont, francezul sub conducereacaruia Logan a devenit miracolul low-cost al Europei, a decis sa sepensioneze. In acelasi timp, aproximativ 100 de manageri din randulcelor 1.000 cei mai importanti din businessul local au fostpromovati sau si-au schimbat locul de munca in cel mai dificil anpentru businessul romanesc.

In total, businessuri cumulate de peste 15 mld. euro au sefi noiin acest an. Anuarul "Who's Who in Business -

Cei mai importanti oameni din business" este prima initiativa deacest tip din presa de business si prezinta pentru al doilea anconsecutiv 1.000 de manageri de top si intreprinzatori din 22 desectoare de activitate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO