Eveniment

Jurnal de front. Atacurile din oraşele din Ucraina continuă. Putin, numit criminal de război

Jurnal de front. Atacurile din oraşele din Ucraina...

Autor: Ramona Cornea

17.03.2022, 00:07 264

Atacurile din marile oraşe din Ucraina au continuat miercuri. Cel puţin 10 persoane care stăteau la coadă pentru pâine au fost ucise când forţele ruse au bom­bar­dat miercuri oraşul Cernihiv, din nordul Ucrainei.

Preşedintele Ucrainei Volodimir Zelenski a cerut SUA, în discursul rostit prin videoconferinţă în faţa membrilor Congresului, să ofere asistenţă suplimentară Ucrainei şi să impună noi sancţiuni Rusiei, pentru oprirea invaziei militare.

SUA şi aliaţii săi din NATO trimit deja mai multe siste­me de rachete sol-aer în Ucraina pentru a ajuta la apă­ra­rea acesteia, scrie CNN, care citează un oficial american.

Senatul SUA a adoptat în unanimitate o rezoluţie prin care îl condamnă pe preşedintele rus Vladimir Putin drept criminal de război, scrie Reuters. Rezoluţia pre­zen­tată de senatorul republican Lindsey Graham şi susţinută de senatorii ambelor partide a încurajat Curtea Penală Internaţională (CPI) de la Haga şi alte naţiuni să vizeze armata rusă în orice anchetă a crimelor de război comise în timpul invaziei Rusiei în Ucraina.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO