Eveniment

​Jurnalist turc pentru ZF: Preşedintele Turciei ar putea să se folosească de lovitura de stat pentru a suprima opoziţia. Unii spun că a fost doar o înscenare pentru a “purifica” armata de cei care nu îl simpatizează pe Erdogan

​Jurnalist turc pentru ZF: Preşedintele Turciei ar...

Autor: Liviu Popescu

16.07.2016, 10:40 8611

Preşedintele Turciei Recep Erdogan, în funcţie din august 2014, ar putea să se folosească  de lovitura de stat pentru a suprima opoziţia şi pentru a înăbuşi şi mai mult libertatea. Totodată, tot actul de înlăturare al preşedintelui, ar putea fi înscenat pentru a curăţa armata de cei care nu îl simpatizează  pe preşedintele turc.

“Aceasta este doar o scuză  pentru a curăţa armata pentru Erdogan. Ciocnirile civile nu s-au terminat, iar alţii se aşteaptă  la noi atacuri. Pentru mine, sute de întrebări sunt fără răspuns, dar toată acest act cred că este o înscenare făcută  de Erdogan”, a spus un jurnalist turc care a dorit să-şi păstreze anonimitatea pentru ZF.

Întrebat dacă în lovitura de stat ar putea fi implicate şi alte ţări, precum Rusia, jurnalistul a spus că nu crede că acest lucru este posibil.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO