Eveniment

Jurnalistul George Stanca a murit la vârsta de 71 de ani

Jurnalistul George Stanca a murit la vârsta de 71 de ani

Autor: Ana Obretin, Razvan Tupa

04.02.2019, 16:30 1229

Scriitorul şi jurnalistul George Stanca a murit luni, la vârsta de 71 de ani, din cauza unei maladii cronice, a declarat pentru MEDIAFAX o sursă apropiată familiei.

George Stanca ar urma să fie înmormântat joi, la Cimitirul Bellu din Bucureşti, a mai declarat sursa pentru MEDIAFAX.

Trupul neînsufleţit al scriitorului ar urma să fie depus, marţi, la Biserica Sf. Gheorghe din Bucureşti, au declarat apropiaţi ai acestuia pentru MEDIAFAX.

Născut pe 7 mai 1947, în Buftea, George Stanca a absolvit cursurile Institutului de Construcţii din Bucureşti şi a debutat ca publicist în 1971, colaborând la publicaţii ca Scînteia Tineretului, Contemporanul. La Cenaclul Flacăra, al cărui membru fondator a fost împreună cu Adrian Păunescu şi Dorin Tudoran, a activat în perioada 1973 -1975.

După revoluţia din 1989, a lucrat ca jurnalist la numeroase publicaţii, printre care VIP, Jurnalul Naţional, Pro Sport, Adevărul, dar şi Giuleştina.

A lucrat, de asemenea, în televiziune, şi a fost lector universitar.

Membru al Uniunii Scriitorilor din România din 1990, a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare, pentru plagiat, în 2013. El a fost declarat vinovat pentru faptul că a plagiat o traducere a "Jurnalului" lui Lev Tolstoi, pe care a semnat-o cu numele Ghenadi Strungar.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24