Eveniment

Klaus Iohannis a sesizat la CCR Legea care permitea desfăşurarea învăţământului online

Klaus Iohannis a sesizat la CCR Legea care permitea...

Autor: Diana Grigore

11.05.2020, 15:53 1311

Klaus Iohannis a sesizat la CCR Legea care permitea desfăşurarea învăţământului online.  Iohannis susţine că Legea este neconstituţională, deoarece a trecut de Camera Deputaţilor fără dezbatere şi vot.

Klaus Iohannis a sesizat la CCR neconstituţionalitatea Legii care permitea desfăşurarea învăţământului online, susţinând că este neconstituţională, deoarece a trecut de Camera Deputaţilor fără dezbatere şi vot.

La data de 23 aprilie 2020, Parlamentul a transmis preşedintelui, în vederea promulgării, Legea pentru completarea Legii educaţiei naţionale.

„Actul normativ, în forma transmisă la promulgare, completează Legea educaţiei naţionale, în vederea creării cadrului normativ în baza căruia activităţile din învăţământul preuniversitar şi universitar să se poată desfăşura şi online. Prin modul în care a fost adoptată, însă, legea dedusă controlului de constituţionalitate contravine prevederilor art. 61 alin. (2) şi ale art. 75 alin. (1) din Constituţie, fiind deturnată voinţa iniţiatorilor, contrar principiului bicameralismului dezvoltat în jurisprudenţa Curţii Constituţionale. De asemenea, legea criticată încalcă dispoziţiile art. 78 din Constituţie referitoare la intrarea în vigoare a legii”, se arată în sesizare.

Astfel, precum amenzile, şi cursurile online la facultate sau liceu ar putea fi contrare Constituţiei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO