Eveniment

Klaus Iohannis: Am solicitat să se majoreze alocările de fonduri pentru spitale, încât acestea să continue achiziţiile necesare în această perioadă

Klaus Iohannis: Am solicitat să se majoreze alocările...

Autor: Alex Ciutacu

31.03.2020, 15:08 9473

Preşedintele Klaus Iohannis spune că a discutat cu guvernul pentru a fi majorate alocările de fonduri către spitalele din ţară, astfel încât acestea să poată continua achiziţiile necesare pentru a depăşi criza COVID-19.

„Am solicitat celor responsabili să majoreze alocările pentru spitale astfel încât să continuaţi achiziţiile necesare în această perioadă”, a spus preşedintele Klaus Iohannis.

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj pentru personalul medical, în contextul în care mai multe cadre medicale şi-au dat demisia în ţară.

„Un gând bun şi o încurajare vreau să exprim acum pentru medicii şi întregul personal medical. Ştiu, ştim că vă este greu, dar voi sunteţi în prima linie. Noi toţi, românii, ne uităm la voi cu speranţă, cu încredere. Sunteţi linia de apărare a populaţiei împotriva aecstei epidemii. Ştim cî nu este simplu şi ştim cu toţii că din păcate vor veni zile şi mai grele, dar avem încredere în voi, iar noi autorităţile, politicienii vom face tot ce este necesar, tot ce putem, pentru a vă asigura materialele de care avem nevoie. Pentru a asigura materialele de protecţie de care aveţi nevoie”, a spus Iohannis.

După o întâlnire de lucru cu premierul Orban, ministrul Vela, secretarul de stat Arafat, ministrul Tătaru şi ministrul Alexandru, preşedintele Iohannis a spus că a discutat situaţia din Suceava şi din spitalele ţării şi că anumite comenzi au început să sosească în România.

„Am discutat situaţia din spitale şi vreau să vă asigur pe voi medici, personal medical, că noi ne facem treaba. Au început să sosească materiale de protecţie, măşti, halate, alte materiale. Lucrurile se mişcă, autorităţile s-au mişcat şi aceastea vor ajunge în ce mai scurt timp în spitale”, a adăugat el.

Printre subiectele discutate astăzi, preşedintele spune că se numără şi măsurile de protecţie sociale, întrucât plăţile trebuie făcute la timp.

„Am discutat pe larg măsurile de protecţie socială din această perioadă, plăţile pentru şomaj tehnic, plăţile pentru şomaj care trebuie să vină la timp, şi alte măsuri care se impun în cămine pentru bătrâni în diferitele situaţii, şi am solicitat să ne ocupăm cu precădere de categoriile mai vulnerabile, unde vom aprofunda măsurile în zilele următoare”, a spus Iohannis.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO