Eveniment

Klaus Iohannis, despre decizia CCR: Deciziile CCR sunt obligatorii, precum respectarea Constituţiei

Klaus Iohannis, despre decizia CCR: Deciziile CCR sunt...

Autor: Laura Buciu, Mediafax

08.07.2020, 18:17 200

Deciziile CCR sunt obligatorii, precum respectarea Constituţiei şi a legilor, a declarat, miercuri, preşedintele Klaus Iohannis, întrebat ce părere are despre decizia CCR pe izolare şi carantină. Aceasta a menţionat că epidemia COVID-19 a găsit România cu o legislaţie slabă.

Întrebat despre acuzele pe care şi le aduc Puterea şi Opoziţia pe legislaţia pentru carantină şi izolare, după decizia Curţii Constituţionale a României, preşedintele Klaus Iohannis a spus că se impune accelerarea procedurilor pentru a avea legislaţie în această situaţie, pentru că „nu şi-au imaginat parlamentarii în nicio sesiune că o să ajungem în această situaţie”.

„Cred aruncarea vinei dintr-o curte în alta nu ajută pe nimeni, să fim serioşi. Ceea ce se impune acum este accelerarea procedurilor parlamentare ca să avem o lege în vigoare. Nu şi-au imaginat probabil parlamentarii în nicio sesiune că o să ajungem într-o situaţie atât de gravă. Legislaţia în vigoare, pe care am găsit-o, este slabă. Aşa a fost ea gândită. Nu are rost să încercăm să o căutăm cine a făcut-o slabă”, a spus Iohannis.

Preşedintele a menţionat că rolul său, al Guvernului şi al parlamentarilor este de găsi soluţii pentru a face o legislaţie modernă, eficientă, aplicabilă şi constituţională.

„De asta m-am adresat Parlamentului cu solicitarea să lucreze rapid ca să avem legislaţie”, a spus Iohannis.

Întrebat în continuare ce părere are despre decizia CCR, preşedintle a răspuns: „Deciziile CCR sunt obligatorii precum respectarea Constituţiei şi a legii. Mai mult nu am ce comenta”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO