Eveniment

Klaus Iohannis după rezultatele scrutinului prezidenţial din Moldova: Suntem martorii unui eveniment cu adevărat istoric. Cetăţenii au ales continuarea drumului european şi democratic

Klaus Iohannis după rezultatele scrutinului...

Autor: Gabriel Pecheanu

16.11.2020, 11:34 55

Cetăţenii Republicii Moldova au ales continuarea drumului european şi democratic, un drum al progresului, afirmă Klaus Iohannis, după victoria Maiei Sandu, iar Ludovic Orban apreciază că „suntem martorii unui eveniment cu adevărat istoric pentru Republica Moldova”.

„O felicit pe Maia Sandu pentru câştigarea alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova! Cetăţenii Republicii Moldova au ales continuarea drumului european şi democratic, un drum al progresului! România va rămâne alături de Republica Moldova în eforturile reale de modernizare, democratizare şi apropiere de UE”, scrie pe Twitter Klaus Iohannis.

La rândul său, premierul Ludovic Orban apreciază victoria Maiei Sandu drept un „eveniment istoric”.

„O felicit pe Maia Sandu pentru victoria categorică din alegerile prezidenţiale! Suntem martorii unui eveniment cu adevărat istoric pentru Republica Moldova. Maia a demonstrat că alegerile pot fi câştigate şi cu o campanie onestă şi decentă. Am convingerea că va fi preşedintele aşteptat de oamenii buni care au votat pentru schimbare. Un preşedinte competent şi responsabil care va moderniza ţara şi o va aduce mai aproape de România şi de Uniunea Europeană. Guvernul României va rămâne un partener loial al Republicii Moldova şi va sprijini iniţiativele noului preşedinte atât de la Bucureşti, cât şi la Bruxelles. Am crezut de la început în Maia atunci când mulţi nu îi acordau nicio şansă în faţa lui Igor Dodon. PNL a fost şi va rămâne alături de colegii de la PAS în cursa lor de a câştiga şi guvernarea”, afirmă pe Facebook Orban.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO