Eveniment

Klaus Iohannis: Am emis decretul de prelungire a stării de urgenţă cu 30 de zile pe teritoriul României. În pofida restricţiilor fără precedent nu există semne certe ale unei eventuale încetiniri a pandemiei la nivel global

Klaus Iohannis: Am emis decretul de prelungire a stării...

Autor: Alex Ciutacu

14.04.2020, 14:08 4441

Starea de urgenţă va fi prelungită cu 30 de zile pe teritoriul României pentru a combate în continuare răspândirea pandemiei de COVID-19, a anunţat preşedintele Klaus Iohannis.

„Am emis decretul de prelungire a stării de urgenţă cu 30 de zile pe teritoriul României. În pofida restricţiilor fără precedent nu există semne certe ale unei eventuale încetiniri a ritmului evoluţiei pandemiei la nivel global. Dimpotrivă. Numărul persoanelor infectate şi numărul deceselor cresc zilnic într-un ritm alert”, a spus Iohannis.

Preşedintele Klaus Iohannis a accentuat ideea că „pericolul nu a trecut” şi că dacă ar elimina restricţiile ar putea duce la o creştere a numărului de cazuri.

„Pericolul nu a trecut iar o relaxare a restricţiilor în perioada următoare cum cer cu inconştienţă unii polticeni ar duce la o creştere vertiginoasă de noi cazuri de infectare, suprapopularea spitalelor şi o presiune uriaşă pe sistemul nostru sanitar.Staţi acasă pentru a nu ajunge pe un pat de spital. Staţi acasă pentru a ne putea recăpăta viaţa cât mai repede. Altfel vom avea un val de îmbolnviri şi decese foarte mare”, a spus el.

Mai mult, şcolile vor rămâne închise şi vor fi suspendate toate activităţile didactice care presipun prezenţa fizică în instituţii.

Citeşte Ziarul Financiar e-paper de MARŢI

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO