Eveniment

Klaus Iohannis la deschiderea Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti: Nu trebuie să ne mai aflăm în situaţia gravă de a mai stinge incendii

Klaus Iohannis la deschiderea Universităţii de...

Autor: Gabriel Pecheanu

04.10.2021, 10:41 246

Nu trebuie să ne mai aflăm în situaţia gravă de a mai stinge incendii, spune Klaus Iohannis, luni, la ceremonia de deschidere a anului universitar 2021-2022, la UMF „Carol Davila” Bucureşti. El spune că PNRR prevede investiţii de aproximativ 2,4 miliarde de euro pentru sistemul medical.

„Sub presiunea pandemică, vulnerabilităţile sistemului de sănătate românesc, perpetuate zeci de ani, au fost evidenţiate mai dramatic ca niciodată şi au generat tragedii umane care au îndurerat o întreagă naţiune. Nu trebuie să ne mai aflăm în situaţia gravă de a mai stinge incendii! Trebuie să ducem la îndeplinire cât mai repede angajamentul reformei profunde în sistemul de sănătate, de care depinde viitorul generaţiilor de medici şi siguranţa pacienţilor”, spune Klaus Iohannis la ceremonia de deschidere a anului universitar 2021-2022, la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” Bucureşti.

Şeful statului preciează că Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă prevede investiţii de aproximativ 2,4 miliarde de euro pentru sistemul medical.

Şapte oameni au murit vineri în incendiul izbucnit la secţia de terapie intensivă a Spitalului de Boli Infecţioase Constanţa. Flăcările au izbucnit în secţia ATI şi ulterior tot spitalul a fost evacuat.

În ultima perioadă au fost mai multe incendii în Maternitatea Giuleşti, Institutul Matei Balş din Bucureşti şi Spitalul Judeţean din Piatra Neamţ.

În toate spitalele în care au avut loc incendii, anchetele au descoperit numeroase nereguli legate în special de instalaţiile electrice şi de securitate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO