• Leu / EUR4.9030
  • Leu / GBP5.5798
  • Leu / USD4.4936
Eveniment

Klaus Iohannis şi-a publicat programul prezidenţial. Ce vrea să facă în noul mandat

Klaus Iohannis şi-a publicat programul prezidenţial. Ce vrea să facă în noul mandat

Autor: Elena Crangasu

16.10.2019, 10:24 182

Preşedintele Klaus Iohannis a afişat, miercuri, programul prezidenţial, care cuprinde obiectivele unui viitor mandat la conducerea ţării. Câteva dintre subiectele elaborate în document sunt: „Fundaţia pe care ridicăm România normală, România sustenabilă, România europeană”.

Programul Prezidenţial cuprinde zece capitole, împărţite în subcapitole, care vizează modernizarea României, simplificarea legilor, lupta împotriva corupţiei, politica de securitate naţională şi apărare a ţării etc.

„Viziunea pe care eu o propun românilor este aceea de a construi împreună România normală. Acest document strategic oferă răspunsuri la întrebări esenţiale, precum ce ne defineşte ca naţiune, cu ce ne identificăm în lume şi în Europa, care sunt obiectivele naţionale prioritare şi ce avem de făcut pentru a le atinge. Vă invit să citiţi Programul meu Prezidenţial şi să urmăriţi, pe 27 octombrie, dezbaterea publică a viziunii mele pentru România Normală!”, a scris Preşedintele Klaus Iohannis, miercuri, pe Facebook.

Obiectivul principal vizat de preşedinte este revenirea României la normalitate.

„După trei ani marcaţi de criza statului de drept în care PSD a aruncat România, după o guvernare care a eşuat în toate domeniile esenţiale – economic, social, politic şi instituţional – este timpul să aducem împreună normalitatea în România.”, a subliniat Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis a înaintat un apel către cetăţeni, pentru a îl susţine în câştigarea cursei pentru Cotroceni.

„Doar uniţi vom depăşi, în sfârşit, toate etapele de tranziţie ale perioadei post-decembriste şi vom începe dezvoltarea autentică a României. Prin votul vostru, România normală poate deveni proiectul întregii noastre generaţii de a ne îndeplini cel mai frumos vis, acela ca România din inimile noastre să devină realitate! Ştiu care sunt paşii de urmat şi voi aduce alături de mine toate partidele şi pe toţi oamenii oneşti pentru a construi România normală!”, a conchis acesta.

Alegerile prezidenţiale au loc pe 10 noiembrie în ţară şi între 8 şi 10 noiembrie în străinătate. Al doilea scrutin are loc pe 24 noiembrie în ţară, şi între 22 şi 24 noiembrie în străinătate.

AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - astăzi, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.9030
Diferență: 0,2208
Ieri: 4.8922
Azi: 4.4936
Diferență: 0,0178
Ieri: 4.4928
Azi: 5.5798
Diferență: 0,3345
Ieri: 5.5612
Azi: 4.8925
Diferență: 0,2705
Ieri: 4.8793