Eveniment

Klaus Iohannis: Trebuie să susţinem mediul de afaceri. Guvernul trebuie să se axeze pe investiţii, trebuie să ne revenim mai repede din punct de vedere economic

Klaus Iohannis: Trebuie să susţinem mediul de afaceri....

Autor: Robert Manea

12.01.2021, 19:59 217

Preşedintele Klaus Iohannius a afirmat că bugetul de stat pe 2021 va fi axat pe investiţii, pe susţinerea mediului de afaceri, astfel încât revenirea economică să fie cât mai rapidă.

„Viziunea noastră, a mea şi a echipei guvernamentale, este de a asigura României acces semnificativ la fondurile europene şi un buget centrat pe investiţii, pe dezvoltarea infrastructurii şi pe sprijinirea mediului de afaceri.” a declarat preşedintele Klaus Iohannis într-o conferinţă de presă.

Această revenire depinde şi de rapiditatea derulării procesului de vaccinare împotriva COVID-19

„Pe de o parte, trebuie să stopăm pandemia, şi aceasta ţine de reuşita campaniei de vaccinare care se află în plină desfăşurare, şi, pe de altă parte, trebuie să repornim în forţă toate sectoarele economice şi să începem reformele promise.” a spus preşedintele Iohannis.

Guvernul Cîţu încă nu a depus bugetul de stat pe 2021, dar din datele prezentate la finalul anului trercut creşterea economică este prevazută să depăşească 4%, iar deficitul bugetar să scadă de peste 9% în 2020 la 7%.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO