Eveniment

Klaus Iohannis va participa la şedinţa NATO unde va reprezenta obiectivele ţării printre care şi alocarea a 2% din PIB pentru Apărare

Klaus Iohannis va participa la şedinţa NATO unde va...

Autor: Diana Grigore, Mediafax

27.11.2019, 18:47 120

Klaus Iohannis a anunţat, miercuri, că va participa săptămâna viitoare la şedinţa NATO, unde va reitera importanţa regiunii Mării Negre pentru flancul estic şi pentru România. Totodată, şeful statului va susţine alocarea a 2% din PIB pentru Apărare.

„Primul subiect a fost legat de şedinţa NATO care va avea loc săptămâna viitoare, marţi şi miercuri la Londra, unde voi participa şi reprezenta România. Am stabilit obiectivele noastre, ale României, pentru acea şedinţă NATO. Este un summit cu tentă festivă mai degrabă, decât cu tentă de şedinţă de lucru, dar evident că vom discuta teme grele. Noi vom sublinia două lucruri care ne privesc direct şi sunt importante pentru noi. Vom reitera importanţa regiunii Mării Negre pentru NATO, pentru flancul estic şi pentru România. O a doua temă pe care o voi menţiona este faptul că România este în continuare hotărâtă să aloce 2% din PIB pentru Apărare”, a spus Klaus Iohannis, după şedinţa CSAT.

Şeful statului a subliniat improtanţa unei alianţe NATO puternice.

„ În rest eu sunt un adept al alianţei NATO puternice şi voi reitera importanţa unei abordări care va duce la o alianţă puternică şi unită”, a completat Iohannis.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO