Eveniment

KPMG: Trebuie să îi facem fişă de post noului coleg, robotul

Conferinţa KPMG a avut ca temă creşterea exponenţială prin tehnologie

Conferinţa KPMG a avut ca temă creşterea exponenţială prin tehnologie

Autor: Adelina Mihai, Alex Ciutacu

08.03.2019, 00:07 1282

Economia României are nevoie de o creştere exponenţială, iar acest lucru se poate realiza doar cu ajutorul tehnologiei, care aduce valoare adău­gată businessului.

„Trebuie să vorbim des­pre creştere, dar nu des­pre orice creş­tere, ci de o creş­tere ex­po­nen­ţia­lă. De ce? Pen­tru că Ro­mâ­nia nu face ex­cepţie de la forţa cu care teh­no­logia acţio­nea­ză, res­pec­tiv ia lu­crurile care pâ­nă ieri erau li­mitate şi le face abun­dente, ac­ce­si­bi­le fie­cărui om la un cost aproa­pe inexistent“, a spus Ramona Jurubiţă, coun­try ma­naging part­ner al firmei de au­dit şi con­sul­tanţă KPMG în Româ­nia, în cadrul con­ferinţei anuale a KPMG organi­zată ieri la Bucureşti în parteneriat cu ZF.

În ceea ce priveşte viitorul pieţei forţei de muncă, se tot vorbeşte des­pre nevoia de creativitate şi de ino­va­re, însă este greu ca aceste abilităţi să iasă la suprafaţă câtă vreme anga­jaţii sunt implicaţi în procese re­petitive, care nu aduc va­loare adăugată, spun experţii.

„Trebuie să eli­be­răm timp cu aju­torul teh­nologiei, vor­bim de solu­ţii de tip ro­bo­tic pro­cess au­to­mation sau de in­teligenţă arti­fi­cială. Poate pot pă­rea lu­cruri din vii­to­rul foar­te înde­păr­tat, însă nu este aşa. Tre­bu­ie să construim o fişă de post pentru no­ul nos­tru coleg, robotul“, a spus Oana Iatan, Tax Se­nior Manager, People Services în cadrul KPMG în România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO