Eveniment

La 26 de ani de la Revoluţie, guvernul deschide pentru public unul dintre vestigiile comunismului: Vila şoţilor Ceauşescu din cartierul Primăverii

La 26 de ani de la Revoluţie, guvernul deschide pentru...

Autor: Gabriel Pecheanu

07.03.2016, 20:12 1877

"Palatul Primăverii, reşedinţa soţilor Ceauşescu - în curând nu numai pentru acţiuni de protocol, ci deschisă publicului, cel care are tot dreptul să vadă o parte importantă aparţinând istoriei acestei ţări. În Bucureşti, pe Primăverii nr. 50, se află Vila cu aceeaşi denumire, casa în care Elena şi Nicolae Ceauşescu, alături de copiii acestora, Nicu, Zoe şi Valentin, au locuit în ultimii 25 de ani din viaţă. Casa, construită între anii 1964-1965, după indicaţiile celor doi soţi, are peste 80 de încăperi, inclusiv sală de cinema, piscină, un impresionat dressing room", se specifică în anunţul postat pe Facebook.

În postare nu este precizată şi data de la care cetăţenii pot vizita fosta reşedinţă a dictatorului comunist."Vom reveni cu detalii referitor la inaugurarea Expoziţiei Permanente: Palatul Primăverii", se mai menţionează pe pagina MCPDC.

După decembrie 1989, în vila de protocol, administrată de RA-APPS, au fost primite o serie de de delegaţii oficiale din ţară şi din străinătate.

Citiţi mai jos comunicatul: 

"Regia Autonomă Administaţia Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS) şi Secretariatul General al Guvernului (SGG), în coordonarea Vicepremierului Vasile Dâncu, deschid publicului, sâmbătă 12 martie a.c., începând cu orele 10:00, la propunerea Ministerului pentru Consultare Publică şi Dialog Civic (MCPDC): Expoziţia Permanentă: Palatul Primăverii, fosta reşedinţă a familiei Ceauşescu. Acest eveniment se înscrie în campania Dreptul tău de a cunoaşte (Sunhine Week, săptămână datelor deschise şi a accesului la informaţii/arhive care se celebreaza la nivel internaţional).

Programul de vizite, în această primă zi, ocazionată de includerea locaţiei în circuitul turistic, va fi până la orele 17:00. Intrarea în prima zi de vizitare este gratuită.

Având în vedere suprafaţa vizitabilă şi pentru o bună organizare a programului vizitatorilor noştri, în data de 12 martie un număr maxim de 300 de persoane (exclusiv reprezentanţii presei) vor putea fi primite în incintă. Adresa locaţiei este: Bdul Primăverii nr. 50"

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO