Eveniment

La anul vom afla unde avem nevoie de autostrazi

11.04.2010, 23:05 37

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale (CNADNR)va incepe astazi un nou recensamant al traficului auto, dupa opauza de cinci ani, ce se va intinde pe o perioada de sapte luni,urmand ca rezultatele sa fie facute publice in primul trimestru din2011.

Recensamantul va arata care sunt cele mai aglomerate zone dintara, unde este nevoie de construirea de autostrazi. "Acestrecensamant va fi doar o verificare a prognozelor, pentru ca se camstiu care sunt valorile de trafic. De obicei, cresterea traficuluide la un recensamant la altul este de 7%", afirma Alexandru Dobre,presedintele de onoare al Asociatiei Romane a Antreprenorilor dinConstructii (ARACO). El sustine ca cresterea ar fi putut fi maimare, insa in 2009, din cauza crizei, traficul a scazut. Totusi,odata cu venirea primaverii, traficul a reinceput sa creasca, iarspre exemplu pe Valea Prahovei de Paste au circulat la fel de multemasini ca de Craciun.

In dreptul localitatii Barcanesti (langa Ploiesti), pe DN1 - ceamai circulata ruta din Romania - s-a inregistrat in data de 2aprilie un trafic de 24.900 de autovehicule pe sensul catre Brasov,fata de aproximativ 27.300 de masini pe data de 26 decembrie.

CNADNR va avea 943 de posturi care vor inregistra traficul pedrumurile nationale, 2.202 pe drumurile judetene si 184 pedrumurile comunale.

"Actiunea are loc la recomandarea Comisiei Economice pentruEuropa a Organizatiei Natiunilor Unite si se desfasoara in toatetarile UE. Inregistrarile de trafic se vor desfasura dupa uncalendar prestabilit, care va monitoriza fiecare zi din saptamana,in diferite perioade considerate de varf din punct de vedere altraficului", afirma reprezentantii CNADNR.

Scopul recensamantului este identificarea zonelor cel mai intenscirculate, precum si analiza componentei traficului, de marfa saude persoane, care circula pe reteaua de drumuri publice. Vor fiinregistrate autovehiculele care circula pe teritoriul Romaniei,indiferent de tara in care sunt inmatriculate.

In cadrul inregistrarilor de circulatie, vehiculele vor fiincadrate in 11 categorii, de la biciclete, motociclete fara atas,microbuze, camioane, tractoare, autobuze si pana la carute.Monitorizarea manuala de circulatie se efectueaza in toateposturile de inregistrare in zece zile pe tot parcursul anului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO