Eveniment

La câţi membri va ajunge clubul prosumatorilor anul acesta şi care sunt barierele de intrare? Aflaţi la ZF Power Summit 2022 – 22-24 februarie

La câţi membri va ajunge clubul prosumatorilor anul...

Autor: Roxana Petrescu

16.02.2022, 00:05 707

Estimările oficiale arată că anul acesta comunitatea consumatorilor de energie care vor deveni producători ar putea ajunge la 30.000 de membri. La începutul lui 2021, prosumatorii erau un club exclusivist cu numai 1.700 de reprezentanţi. Scumpirea accelerată a energiei electrice i-a determinat pe mulţi consumatori să facă pasul spre zona de producţie, programele gverna­men­tale şi fondurile europene disponibile pentru aceste proiecte oferind un impuls suplimentar. Pe de altă parte însă, companiile de distribuţie a energiei au încasat un şoc imens ca urmare a exploziei preţului la energie, unele spunând că bugetele de investiţii vor fi afectate anul acesta. Care este impactul pe noua piaţă a prosumatorilor? Cât de greu este să devii prosumator în România şi cum se poate îmbunătăţi această experienţă? Aflaţi la ZF Power Summit 2022, 22-24 februarie, într-o dezbatere dedicată prosumatorilor şi noilor forme de consum de energie.

Lóránd-Árpád Fülöp, preşe­dintele Administraţiei Fondului pentru Mediu, Daniel Ortiz, general manager Enel X România, Răzvan Copoiu, general manager al Signify România & District South Eastern Europe şi Claudiu Butacu, fondator EFdeN, participă la o discuţie despre schimbarea necesară a sistemului energetic astfel încât să poată să răspundă şi să integreze noile nevoi de consum.

ZF Power Summit, cel mai important eveniment al platformei de informaţii ZF, ajunge anul acesta la cea de-a 11-a ediţie, complexitatea contextului în care se desfăşoară dezbaterile determinându-ne, pentru prima dată, să extindem durata evenimentului la 3 zile de dialog, în perioada 22-24 februarie. Eveni­men­tul va putea fi urmărit pe www.zf.ro, precum şi pe pagina de Facebook a ZF.

Lansat în 2012, ZF Power Summit s-a transformat într-una din cele mai credibile platforme de discuţii dedicate în exclusivitate industriei energetice, reuşind an de an să adune în jurul temelor propuse elita sectorului care ţine o întreagă economie în mişcare.

Anul acesta, mai mult ca niciodată, evenimentul se va concentra, alături de invitaţii săi, să identifice direcţiile necesare astfel încât oportunităţile aduse de tranziţia energetică să devină instrumente pentru relansarea unui sector aflat acum în tensiune maximă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO