Eveniment

La ce temperatură trebuie reglat aerul condiţionat când afară sare de 40 de grade. 10 reguli obligatorii când e caniculă

La ce temperatură trebuie reglat aerul condiţionat...
05.08.2017, 17:42 19494

În zilele caniculare, un pahar de apă trebuie băut la 15-20 de minute chiar dacă nu avem senzaţia de sete. De asemenea, trebuie evitat consumul de alcool, inclusiv de bere, deoarece favorizează deshidratarea. Pe parcursul zilei este bine să facem duşuri calduţe, fără a ne şterge de apă, iar dacă avem aer condiţionat, aparatul trebuie reglat astfel încât temperatura să fie cu 5 grade mai mică decât temperatura ambientală.

Ministerul Sănătăţii a făcut o serie de recomandări pentru populaţie pentru zilele caniculare. 

1. În perioadele de caniculă este recomandat consumul zilnic de lichide (între 1,5 – 2 litri de lichide), fără a aştepta să apară senzaţia de sete. Este necesar un pahar de apă (sau echivalentul acestuia) la fiecare 15 – 20 de minute.

2. Medicii ne sfătuiesc să consumăm în fiecare zi cât mai multe fructe şi legume proaspete (pepene galben, roşu, prune, castraveţi, roşii) deoarece acestea conţin o mare cantitate de apă. O doză de iaurt produce aceeaşi hidratare ca şi un pahar de apă.

3. Nu trebuie consumat alcool (inclusiv bere sau vin) deoarece acesta favorizează deshidratarea şi diminuează capacitatea de luptă a organismului împotriva căldurii. Este obligatorie evitarea băuturilor cu conţinut ridicat de cofeina (cafea, ceai, cola) sau de zahăr (sucuri racoritoare carbogazoase) deoarece acestea sunt diuretice.
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO