Eveniment

La o săptămână după lansarea eşuată, Florin Cîţu anunţă pe Facebook că site-ul IMM INVEST a fost refăcut

 La o săptămână după lansarea eşuată, Florin...

Autor: Otilia Serescu

27.04.2020, 09:45 404

Site-ul IMM INVEST a fost refăcut, anunţă, luni, pe pagina sa de Facebook, ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, care subliniază încă o dată faptul că platforma nu funcţionează după principiul „primul venit, primul servit”.

„Site-ul IMM INVEST a fost refăcut. Există un risc. Acţiunile PSD şi ale acoliţilor lor din Parlament. Deja votează împotriva legii care aprobă ordonanţa prin care a fost aprobat IMM INVEST. Mai mult PSD-iştii vor să oprească acest program prin moţiune. Ciolacu şi gaşca lui socialistă fac orice să oprească acest program care susţine capitatul şi economia privată. Aşa cum au făcut până acum cu toate măsurile bune luate de acest guvern. Marţi, 28 aprilie, ora 9:00, IMM INVEST este live şi toţi cei care doresc să beneficieze de linii de credit pentru investiţii/capital de lucru garantate de stat cu până la 90% şi cu dobândă subvenţionată 100% pot să se înscrie în program”, a scris, luni dimineaţa, pe Facebook, ministrul Florin Cîţu.

Programul IMM Invest, prin care IMM-urile din România pot beneficia de credite garantate cu până la 90%, a fost lansat în urmă cu o săptămână, dar platforma imminvest.ro">www.imminvest.ro nu a funcţionat. Oficialii guvernamentali au vorbit de un număr prea mare de accesări şi de un posibil atac cibernetic asupra site-ului.

Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii a anunţat că 44. 000 de întreprinderi mici şi mijlocii sunt aşteptate în programul guvernamental de finanţare.

Potenţialii beneficiari îşi vor putea asigura lichidităţile pentru derularea activităţii curente sau pentru investiţii, prin accesarea de finanţări garantate.

Programul va funcţiona până în 2026, în limita unui plafon iniţial de 15 miliarde de lei, cu 22 de bănci implicate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO