Lanţul promisiunilor, în timp ce 5.000 de oameni stau în trafic. Dezvoltatorul ansamblului de locuinţe Greenfield din Băneasa aşteaptă un plan urbanistic pentru a construi drumuri de acces în complex

2 sep 2017 Autor: Alina-Elena Vasiliu

Gradul de ocupare pentru cele 1.500 de locuinţe finalizate în ansamblul rezidenţial Greenfield este de 80%.

♦ Locuitorii se tem că aglomeraţia va creşte din septembrie, odată ce elevii reîncep cursurile, iar părinţii îi vor duce cu maşina către şcoli.

Compania de dezvoltare imo­bi­li­ară Impact Developer and Contractor, con­trolată de omul de afaceri Gheor­ghe Iaciu, aşteaptă obţinerea Pla­nului Urbanistic Zonal (PUZ) pen­tru a cons­trui trei drumuri alter­na­tive de ac­ces în complexul rezidenţial Green­field din zona Băneasa de lângă Bucureşti.

Proiectul a intrat în atenţia publică după ce toţi cei 5.000 de locuitori au început să depindă integral de un drum cu o bandă pe sens, care se inter­sectează cu o bretea de acces din DN1 spre centura Capitalei. Situaţia a apă­rut ca urmare a deciziei luate de Pri­măria Bucureştiului de a bloca, la începutul anului, accesul maşinilor pe drumul forestier Vadu Moldovei, neasfaltat, dintre str. Erou Iancu Nicolae şi Greenfield, care străbătea Pădurea Băneasa.

„Deşi construcţia drumurilor publice nu este responsabilitatea dez­vol­tatorului, Impact a comandat un stu­diu de trafic, cerând în mod expres so­luţii care să nu includă Vadu Mol­do­vei. La finalizarea studiului, au fost iden­tificate trei soluţii alternative. Im­pact a parcurs paşii concreţi pentru a pune în aplicare aceste variante, a a­chi­­ziţionat terenurile necesare, a pre­gă­­tit proiectele şi a depus do­cumentaţiile pentru avizele necesare”, spun reprezentanţii Impact. Astfel, dezvoltatorul ar vrea să investească 1,5 milioane de euro pentru construirea drumurilor de acces alternative şi spune că va dona ulterior autorităţilor infrastructura rezultată pentru a putea fi folosită în regim de drumuri publice.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

 
Cuvinte cheie:
trafic
, infrastructura
, locuinte
, Greenfield
, Baneasa
, plan urbanistic
, drumuri
, masina
, elevi
, ansamblu rezidential
, acces
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide