Eveniment

Last call pentru joburile la stat: Ultimele zile până la îngheţarea angajărilor la stat au venit cu o efervescenţă mai mare în concursurile de recrutare

Foto: Profimedia

Foto: Profimedia

Autor: Ramona Cornea

05.07.2022, 18:40 1110

Guvernul a decis să suspende angajările la stat începând cu 1 iulie şi până la finalul acestui an pentru a diminua cheltuielile cu personalul ale instituţiilor publice În prezent, numărul angajaţilor din sectorul public este de aproape 1,27 milioane de persoane În anul 2022, cheltuielile de personal reprezintă 22% din totalul cheltuielilor bugetului general consolidat Bogdan Hossu, Cartel Alfa: Procesul de recrutare în sectorul public a mers pe repede-înainte şi chiar s-au făcut nişte proceduri anormale.

Guvernul a suspendat angajările la stat în perioada 1 iulie – 31 decembrie 2022 pentru pentru a reduce din cheltuieli şi pentru a se încadra în ţinta de deficit bugetar. Astfel companiile de stat şi instituţiile publice au avut termen până pe 1 iulie pentru a începe concursurile de recrutare pentru a ocupa poziţiile libere.

Bogdan Hossu, liderul confederaţiei sindicale Cartel Alfa, spune că procesul de recrutare în sectorul public a mers pe repede-înainte în această perioadă.

A mers chiar pe foarte repede înainte şi chiar s-au făcut nişte proceduri anormale, există un minister care a început procedurile de anul trecut şi acum, pe ultima sută de metri, a făcut o procedură care de fapt nu respectă minimul de siguranţă. Au fost 100 de posturi scoase la concurs în total acolo, pe diferite zone – erau şi în corpul diplomatic şi în partea de execuţie, a spus liderul sindical pentru Ziarul Financiar.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO