Eveniment

László Borbely, consilier de stat: „Avem o strategie care răspunde la problemele sociale, economice şi de mediu. Dacă toată planeta se ţine de mână vom reuşi”

László Borbely, consilier de stat: „Avem o strategie...

Autor: Florentina Niţu

10.12.2018, 14:12 83

Creşterea economică, echitatea socială şi conservare şi îmbunătăţire a resurselor mediului, sunt cei trei piloni pe care se bazează strategia naţională de dezvoltare durabilă a României, strategie realizată de departamentul pentru dezvoltare durabilă din cadrul guvernului, în colaborare cu membrii ai mediului academic, ai mediului de afaceri dar şi ai mediului social, pentru implementarea obiectivelor Agendei 2030, program creat de ONU în 2015.

„Avem o strategie generală, care răspunde la problemele sociale, economice şi de mediu. Aceasta cuprinde trei capitole, cuprinsul, obiectivele şi cum putem să implementăm obiectivele. Pentru implementarea acestora avem nevoie de un comitet de analiză, restrâns, format din 25-30 de persoane, de un consiliu consultativ, format din oameni pregătiţi, din diferite domenii şi mai avem nevoie de echipe dezvoltate pentru fiecare obiectiv, care să urmărească implementarea şi evoluţia acestora. Vom elabora şi un plan de acţiune, care să ne ajute să materializăm obiectivele”, a spus László Borbely, consilier de stat, coordonator al departamentului pentru dezvoltare durabilă. El a fost prezent la evenimentul de lansare a „Strategiei Naţionale pentru Dezvoltarea Durabilă a României 2030”.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO