Eveniment

Laura Codruţa Kovesi scapă de principalul contracandidat pentru postul de procuror-şef european : Candidatul francez Jean-Francois Bohnert va fi numit la Parchetul Naţional Financiar Francez

Laura Codruţa Kovesi scapă de principalul...

Autor: Departamentul Politic

12.07.2019, 16:45 221

Liderul PNL Ludovic Orban scrie pe Facebook că Jean- Francois Bohnert, candidatul susţinut de Consiliul UE pentru şefia Parchetului european şi contracandidat al Laurei Codruţa Kovesi, s-a retras din cursă, fiind numit la Parchetul Naţional Financiar Francez.

"Astazi, de ziua Frantei, Romania a primit un "cadou" de la francezi. Contracandidatul Laurei Codruta Kovesi, Jean- Francois Bohnert, care fusese preferat de Consiliu, a fost numit procuror sef al Parchetului National Financiar din Franta si s-a retras din competitie. In consecinta, din 3 canndidati, au ramas doi. Iar avantajul decisiv al candidatului roman este ca este, practic, candidatul Parlamentului European. Drept urmare, Consiliul Uniunii Europene nu are altceva de facut decat sa accepte candidatul votat de Parlament, ceea ce ar trebui sa fie o simpla formalitate pentru ca in Regulament seful Parchetului European este hotarat de Consiliu si de Palrlament, iar Consiliul a clasat- o pe Laura Codruta Kovesi pe locul 2 dupa candidatulul francez, care s-a retras, deci acum candidatul roman este pe primul loc si in preferintele Consiliului.
Pesedisti, va ganditi cumva la seppuku ?
P.S. Cat de plina de venin poate sa fie Vasilica Viorica Dancila si, mai ales, cat de lipsita de luciditate si de fler, incat sa declare chiar astazi ca guvernul pe care il conduce nu sustine candidatul roman, declaratie facuta chiar la Ambasada Frantei", a scris Ludovic Orban, lideurl PNL, pe Facebook.

Romain Sadet, reprezentant al Departamentului de Justiţie al Biroului de Presă al Consiliului UE, a declarat, pentru MEDIAFAX, că nu a primit o notificare cu privire la retragerea procurorului francez Jean-François Bohnert din cursa pentru şefia Parchetului European.

Procedura de numire a fost suspendată înainte de alegerile europarlamentare urmând să fie reluată de către noul Parlament.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO