Eveniment

Laura Mihai, CEC Bank: Industria ocupă un loc fruntaş şi este al doilea domeniu pe care noi îl finanţăm, după zona de distribuţie şi comerţ

ZF/Liberty Steel „Industria românească: Investiţii pentru un viitor verde”

Laura Mihai, CEC Bank: Industria ocupă un loc fruntaş...

Autor: Alex Ciutacu

25.01.2022, 18:51 311

Finanţarea industriei este una dintre priorităţile CEC Bank, iar această ambiţie se vede şi în portofoliul băncii, în contextul în care industria ocupă locul doi în topul sectoarelor creditate de cea mai mare bancă a statului român, după distribuţie şi comerţ, a explicat Laura Mihai, director al Direcţiei Clienţi Mari din cadrul CEC Bank, în conferinţa ZF/Liberty Steel „Industria românească: Investiţii pentru un viitor verde”.

„În primul rând vreau să vă spun că industria în ultmii doi ani a ocupat locul secund în ceea ce priveşte finanţarea din partea sectorului bancar. Lucrul acesta nu ne surprinde, industria reprezintă pilonul economiei româneşti şi este un factor de creştere a plus valorii la nivelul sectoarelor şi de generare a locurilor de muncă. În ceea ce ne priveşte, industria ocupă un loc fruntaş şi este al doilea domeniu pe care noi îl finanţăm după zona de distribuţie şi comerţ”.

Ea a subliniat că CEC Bank a crescut creditarea faţă de industrie şi are în plan să continue acest demers. Totodată, banca este interesată de finanţarea proiectelor legate de tranziţia energetică.

„Avem produse în portofoliu destinate finanţării unor astfel de proiecte, ne adaptăm şi răspunsul meu este că este în interesul CEC Bank să participe la finanţarea unor proiecte de mari dimensiuni sau a unor proiecte destinate IMM-urilor şi care să aibă şi componentă de energie regenerabilă”.

Ce a mai declarat Laura Mihai, director al Direcţiei Clienţi Mari din cadrul CEC Bank:

- În ceea ce ne priveşte suntem interesaţi, finanţăm proiecte de energie regenerablă, fie că acestea sunt asociate unor proiecte investiţionale, fie că sunt dezvoltate de companii înfiinţate cu acest scop, de a-şi dezvolta astfel de proiecte.

- Aş mai spune că din punctul meu de vedere procesul de decarbonizare în contextul în care preţul produselor industriale a crescut cu circa 30% este extrem de important să fie în atenţia antreprenorilor români pentru că astfel de proiecte de energie verde au beneficii multiple. Pe de o parte se traduc într-o diminuare a cheltuielilor operaţonale după perioada de implementare, iar pe de altă parte în condiţiile în care ele sunt dimensionate să producă mai multă energie peste necesarul companiei respective pot genera şi venituri suplimentare prin livrarea în sistem a excedentului de energie.

- Suntem foarte atenţi la CEC Bank la mesajele pe care le dă piaţa, observăm că în ultimii ani cererea de energie creşte în timp ce oferta rămâne relativ constantă, deci şi din punctul acesta de vedere apreciem că în România sunt necesare capacităţi noi de producţie a energiei regenerabile care să vină crească independenţa energetică.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO