Eveniment

Laurenţiu Ispir pleacă după 15 ani de la fondul de investiţii suedez Oresa Ventures. "În 2020 vom continua să colaborăm pe proiectele în curs, dar voi căuta alte oportunităţi."

Laurenţiu Ispir: Vom continua să colaborăm îndeaproape - eu şi Oresa - în 2020

Laurenţiu Ispir: Vom continua să colaborăm îndeaproape - eu şi Oresa - în 2020

Autor: Cristina Roşca

03.02.2020, 10:37 919

Executivul român Laurenţiu Ispir va pleca din cadrul fondului de investiţii Oresa Ventures unde deţinea poziţia de partener, mandatul său urmând a se încheia la 31 martie. El va continua să joace rol de adviser (consilier) pe anumite proiecte. El s-a alăturat fondului în 2005, iar în 2016 a fost numit partener alături de Cornel Marian. Anterior, timp de un deceniu, Ispir fusese investment officer şi investment director în cadrul fondului suedez de investiţii Oresa. El a condus businessul alături de un alt executiv român, Cornel Marian, care are vastă experienţă în domeniu. Cornel Marian rămâne la conducerea operaţiunilor fondului la Bucureşti.

„Pentru mine Oresa a fost o oportunitate unică să pot învăţa şi să pot creşte. Vom continua să colaborăm îndeaproape - eu şi Oresa - în 2020“, spune Ispir. Anterior el a lucrat timp de cinci ani la Ziarul Financiar şi la Business Magazin, revistă unde a fost redactor-şef.

Oresa, o firmă de investiţii cu rădăcini suedeze, este prezentă în România începând cu 1997. De atunci a investit circa 200 de milioane de euro pe piaţa locală, în circa 15 companii. Acum în portofoliu se mai găsesc companiile La Fântâna (FMCG), RBC (IT) şi Kiwi Finance (financiar). Fondul a făcut în 2019 două exituri, de la Somaco (materiale de construcţii) şi rtc (birotică). Acţionarii suedezi din spatele Oresa Ventures mai deţin în România afacerea din servicii medicale Medicover (clinici şi spital) şi Synevo (businessul de laboratoare).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO