Eveniment

Lavrov dă asigurări: Rusia nu intenţionează să utilizeze arme nucleare în Ucraina

Lavrov dă asigurări: Rusia nu intenţionează să...

Autor: Mihai Draghici

19.04.2022, 15:39 60

Rusia nu intenţionează să utilizeze arme nucleare în Ucraina, a afirmat marţi ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, anunţând şi că armata rusă a început o nouă etapă a operaţiunilor, concentrată pe regiunile est-ucrainene.

Sunt folosite "doar arme convenţionale", a afirmat Serghei Lavrov într-un interviu acordat marţi postului India Today, conform BBC News.

La începutul conflictului din Ucraina, pe fondul tensiunilor cu Occidentul, preşedintele rus, Vladimir Putin, a plasat în stare de alertă forţele nucleare strategice ruse.

Serghei Lavrov a anunţat, de asemenea, că în Ucraina a început o nouă etapă operaţională. "Operaţiunea din estul Ucrainei are rolul, aşa cum s-a anunţat de la început, de a elibera total republicile Doneţk şi Lugansk. Operaţiunea va continua, începe o nouă etapă, sunt convins că va fi un moment foarte important pentru întreaga operaţiune specială", a subliniat Serghei Lavrov.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO