Eveniment

Lazăr: Modificările fiscale din perioada următoare vor urmări doar simplificarea procedurilor

Lazăr: Modificările fiscale din perioada următoare vor urmări doar simplificarea procedurilor

Autor: Marius Radu - Mediafax

15.11.2011, 13:19 337

Modificările fiscale din perioada următoare vor urmări stabilitatea la nivelul taxelor şi simplificarea procedurilor, printre masurile vizate figurând extinderea impozitării în sistemul normelor de venit şi generalizarea plăţii impozitelor în data de 25 ale lunii, afirmă Dan Lazăr, secretar de stat.

Secretarul de stat în Ministerul Finanţelor a adăugat că introducerea în Codul Fiscal a contribuţiilor pentru activităţi independente este principala măsură care va fi adoptată în perioada imediat următoare.

O altă modificare vizează extinderea impozitării sub forma normelor de venit (o sumă fixă stabilită anual de către direcţiile generale ale finanţelor publice teritoriale, indiferent de nivelul real al veniturilor realizate) pentru anumite activităţi la care acum se aplică doar impozitarea în sistem real (impozit aplicat asupra diferenţei dintre veniturile încasate şi cheltuielile deductibile), precum cele de taximetrie.

De asemenea, ANAF va prelua de la casele de asigurări declararea şi plata contribuţiilor sociale.

"Dat fiind momentul în care ne aflăm, există o marjă foarte mică în ceea ce priveşte politica fiscală. Orice ingerinţă nepotrivită se poate întorace împotriva Guvernului ca un bumerang. Din acest motiv, trebuie să o gândim foarte serios, să fie o dezbatere foarte aprinsă între membrii Guvernului şi mediul de afaceri, fiindcă orice pas greşit ne poate duce către prăpastie", a mai afirmat Lazăr la conferinţa "Plusurile şi minusurile politicii fiscale - ce trebuie făcut pentru ca taxarea să nu mai fie o povară pentru companii?", organizată de Ziarul Financiar.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO