Eveniment

Legalizarea canabisului, ameninţare şi oportunitate pentru industria americană a băuturilor

Legalizarea canabisului, ameninţare şi oportunitate...

Autor: Catalina Apostoiu

28.11.2016, 00:02 500

Industria americană a băuturilor alcoolice urmăreşte „cu emoţie“ cum consumul de marijuana este legalizat în tot mai multe state din SUA. Consumul canabisului a fost legalizat în această lună în cel mai populat stat american, California, după ce alte state, ca Maine, Massachusetts şi Nevada, au votat favorabil, scrie Financial Times.

Deşi alcoolul şi marijuana ar putea părea compatibile pentru unii, un număr de producători de bere privesc canabisul drept o ameninţare, unele grupuri din industrie mergând până la a contribui cu fonduri la campanii antilegalizare. Boston Beer Company, cel mai mare producător de bere artizanală din SUA, a declarat că legalizarea marijuanei într-un număr în creştere de state îi ameninţă vânzările.

Şi alte grupuri din industrie, cum ar fi Brown-Forman, care produce whiskey-ul Jack Daniel’s, au menţionat legalizarea marijuanei ca factor de risc. Alte grupuri însă văd aici o oportunitate. Constellation Brands, care comercializează mărci de tequila, vodcă şi bere ca Ballast Point, spune că marijuana ar putea fi folosită pentru a da aromă alcoolului. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO