Eveniment

Legea achiziţiilor publice, o afacere de 25 mld. euro anual, se modifică încă o dată

Legea achiziţiilor publice, o afacere de 25 mld. euro...

Autor: Iulian Anghel

23.05.2019, 00:07 808

♦ Legea achiziţiilor publice va fi modificată astfel încât constructorii să poată începe lucrările chiar dacă contestaţiile la licitaţii nu au fost soluţionate ♦ Legea fusese deja modificată din temelii acum nici un an.

Nu a trecut un an de când legea achi­ziţiilor publice, care reglementează achiziţii de zeci de miliarde de euro, a fost modificată cu justifi­carea simplificării procedurilor.

„Contestaţiile la licitaţii întârzie foarte mult unele proiecte. După 30 de zile, indiferent dacă există sau nu contestaţii, constructorul desemnat va demara lucrările, iar, ulterior, dacă în instanţă firma care a contestat are câştig de cauză, va fi despăgubit, dar nu la valoarea întregii investiţii, ci la valoarea profitului pe care ar fi putut să-l obţină. De asemenea, acest prejudiciu nu va constitui prejudiciu la bugetul de stat", a declarat Daniel Suciu, ministrul dezvoltării, citat de Mediafax.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO