Eveniment

Legea bacşişului revine în discuţie

Legea bacşişului revine în discuţie

Autor: Robert Manea

08.11.2022, 20:00 405

HORA, Organizaţia Patronală a Hotelurilor şi Restaurantelor din România a aunţat că legea legată de fiscalizarea sumelor provenite din bacşiş, susţinută de companiile din sector, a fost discutată marţi în cadrul Comisiei pentru Buget, Finanţe şi Bănci din cadrul Camerei Deputaţilor.

Organizaţia Patronală a Hotelurilor şi Restaurantelor a propus de 7 ani fiscalizarea bacşişului care ar scoate la iveală veniturile reale ale celor care lucrează în acest sector.

HORA propune ca acest bacşiş să fie fiscalizat diferit faţă de salariu.

„Organizaţia HORA a susţinut de la început această reglementare a veniturilor de tip bacşiş, în esenţă fiind vorba despre o transparentizare a acestor venituri, care înseamnă nu doar o normalitate la nivel global, dar şi venituri mai mari la bugetul de stat. Reglementările incluse în Raportul final al Comisiei definesc bacşişul ca fiind orice sumă de bani oferită în mod voluntar de client, în plus faţă de valoarea bunurilor livrate sau a serviciilor prestate, fiind aplicabil operatorilor economici care desfăşoară activităţi corespunzătoare codurilor CAEN 5610 – Restaurante şi 5630 – Baruri şi alte activităţi de servire a băuturilor. ” a menţionat HORA.

Organizaţia spune că fiscalizarea bacşişului este o practică europeană care numai în România nu este implementată până la această dată.

HORA spune ca suţine această iniţiativă pe care nu o vede ca pe o măsură de supraimpozitare, ci ca pe o măsură cu impact 100% pozitiv asupra tuturor celor care activează în această industrie.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO