Eveniment

Legea prevenţiei, contestată de industria lemnului. „Chiar o dată dacă vinzi ilegal trebuie să fii sancţionat“

Legea prevenţiei, contestată de industria lemnului....
04.04.2017, 00:07 1655

Cei care vând lemn recoltat ilegal, care comercializează neau­torizat material lemnos sau care refuză sau tergi­ver­sează accessul personalului silvic în exercitarea controalelor nu vor mai fi amendaţi de la prima abatere, ci vor fi sanc­ţio­naţi cu un avertisment, potrivit legii prevenţiei, un pro­iec­t de lege aflat în dezbatere pe site-ul Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat.

„Tot lemnul care intră pe piaţă trebuie să aibă pro­venienţă legală. Dacă intrăm în compromisuri, un com­promis atrage după sine altul. Eu sunt pentru reguli care să nu lase loc de interpretare. Chiar şi o singură dată dacă vinzi ilegal trebuie să fii sancţionat. Dacă ai introdus pe piaţă lemn recoltat ilegal nu ai cum să remediezi situaţia, că l-ai vândut. Ce poţi să mai faci? Să îţi ceri scuze?“, a spus Nicolae Ţucunel, preşedintele Asociaţiei Fores­tie­rilor din România (ASFOR).

Dacă peste trei ani „inculpatul“ recidivează va fi considerat din nou la prima abatare, deci practic legile pot fi încălcate din trei în trei ani fără sancţiuni majore, potrivit proiectului de lege.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO