Eveniment

Legea salarizării rămâne „în teste“ încă o săptămână: „Dacă România ar fi o companie, creşterile de salarii s-ar face după o măsurare corectă a performanţei“

Legea salarizării rămâne „în teste“ încă o...

Autor: Adelina Mihai

11.04.2017, 00:07 834

Legea salarizării va creşte cu precădere salariile angajaţilor din sectorul medical, care au avut deja parte de majorări importante anul trecut. Începând cu 2017 creşteri cu două cifre se înregistrează în învăţământ şi administraţie unde salariul mediu net a ajuns cu 60% peste media economiei.

Aproape 1,2 milioane de salariaţi din sistemul bugetar, adică un sfert din totalul angajaţilor din economie, vor beneficia de majorări salariale ca urmare a noii legi a salarizării pregătite de Guvern, însă depunerea proiectului de lege în Parlament se va face săptămâna viitoare.

Deşi ministrul muncii Lia Olguţa Vasilescu spunea la finalul săptămânii trecute că legea salarizării va ajunge în Parlament la începutul acestei săptămâni, preşedintele PSD Liviu Dragnea a anunţat ieri că acest proces va fi amânat o săptămână, pentru a da draftul de lege în teste în presă, „să-şi mai dea lumea cu părerea“.

Conform noii legi a salarizării, salariile unor categorii de bugetari, cum sunt medicii, ar urma să se dubleze sau chiar să se tripleze până anul viitor, potrivit unor calcule făcute publice de către Liviu Dragnea.

Acelaşi lucru ar urma să se întâmple şi în cazul salariilor profesorilor, dar până în anul 2022.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO