Eveniment

Liceele agricole din România au nevoie de investiţii în echipamente, modernizarea unităţilor şi specializarea personalului. „Agricultura 4.0 are nevoie de fermieri 4.0“. Doar 57 din şcolile profesionale sunt preponderent agricole, însă sunt clase de agricultură în 190 de licee

Liceele agricole din România au nevoie de investiţii...

Autor: Florentina Niţu

18.02.2021, 19:00 193

♦ România are nevoie de specialişti şcoliţi în agrobusiness, în contextul în care aproape 97% dintre fermieri nu au absolvit nicio şcoală în domeniu ♦ În urmă cu 20 de ani existau peste 120 de unităţi şcolare cu profil agricol în România.

Învăţământul profesional şi teh­nic agricol din România are nevoie de bani europeni pentru susţinerea chel­tuie­­lilor de investiţii şi funcţionare, prac­tică, curriculum, educaţie antrepre­no­ri­ală şi promovare, dar şi pentru ins­tru­irea personalului didactic, consi­deră con­sor­ţiul „Creştem prin educaţie agricolă“.

„Liceele care au primit fonduri europene au investit banii în achiziţionarea de utilaje agricole, în echipamente şi în modernizarea fermei didactice. În următorul program, 87% dintre licee spun că vor accesa bani pentru investiţii. Liceele care nu au accesat fonduri europene susţin că nu au făcut-o pentru că duc lipsă de personal specializat, lipsă de informaţii sau lipsă de cofinanţare“, a spus Ruxandra Popescu, director de programe în cadrul Centrului Român de Politici Europene (CRPE), în cadrul dezbaterii „Creştem prin educaţie agricolă - propuneri pentru revitali­zarea învăţământului profesional şi tehnic agricol în România“.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO