Eveniment

Liceenii de la Colegiul Naţional „Spiru Haret” din Bucureşti organizează Spiru Model United Nations (Spiru MUN), o iniţiativă ce abordează diverse probleme sociale, politice şi economice gândită pentru elevii de liceu

Liceenii de la Colegiul Naţional „Spiru Haret” din...

Autor: Alexandra Matei

22.03.2023, 18:11 209

► Evenimentul va avea loc între 24 şi 26 martie, la Colegiul Naţional „Spiru Haret” din Bucureşti.

► Participanţii vor avea parte de trei zile de dezbatere, în cadrul cărora vor alege ce ţară vor reprezenta pentru a negocia şi a propune soluţii pentru rezolvarea unei probleme sau a unei crize mondiale.

Liceenii de la Colegiul Naţional Spiru Haret din Bucureşti organizează o simulare a întâlnirilor de la sediul Naţiunilor Unite din New York, eveniment care poartă numele de Spiru Model United Nations (Spiru MUN) şi la care sunt aşteptaţi elevi de liceu din toată ţara.

Spiru MUN este o iniţiativă ce abordează probleme sociale, politice şi economice, gândită pentru elevii de liceu care au potenţial de a deveni lideri ai lumii.

„Spiru Model United Nations (Spiru MUN) reprezintă prima ediţie a acestui proiect, o simulare a întâlnirilor de la sediul Naţiunilor Unite din New York. Simularea va avea loc între 24-26 martie 2023, la Colegiul Naţional “Spiru Haret” din Bucureşti, integral în limba engleză şi abordează diverse probleme sociale, politice şi economice. Evenimentul acesta a fost creat pe principiul „de către studenţi, pentru studenţi” şi este adresat liceenilor pasionaţi de diplomaţie, economie, politică şi relaţii internaţionale, studenţi care doresc să-şi extindă cunoştinţele generale şi să schimbe societatea în care trăim. Elevi din toată România şi din Europa vor veni pentru a dezbate şi pentru a putea căpăta abilităţile necesare diplomaţiei în cele 3 zile de conferinţă, totodată având oportunitatea de networking cu o diversitate de elevi, dar şi de invitaţi”, au transmis organizatorii evenimentului.

Participanţii vor avea parte de trei zile de dezbatere, în cadrul cărora vor alege ce ţară vor reprezenta pentru a negocia şi a propune soluţii pentru rezolvarea unei probleme sau unei crize mondiale. Cele trei zile de dezbatere se vor finaliza cu scrierea şi prezentarea în faţa dunării Generale a conferinţei un document oficial şi rezoluţia pentru fiecare subiect dezbătut.

Aceste rezoluţii vor cuprinde soluţii viabile care pot fi concretizate şi implementate în realitate, astfel încât ele chiar să fie trimise către evaluare la organizaţii şi institute care colaborează îndeaproape cu toate aceste conferinţe din lume şi cu ONU.

În cadrul evenimentului, sunt propuse şase subiecte de dezbatere: prevenirea obţinerii armelor de distrugere în masă de către agenţii non-statali, adresarea xenofobiei împotriva refugiaţilor, îmbunătăţirea eficienţei şi sustenabilităţii producţiei în Africa, evaluarea securităţii militare în America Centrală, activităţile Nicaraguăi în zona de frontieră - Costa Rica vs. Nicaragua şi Primul Război Mondial.

„Prin acest proiect dorim să promovăm excelenţa academică şi să formăm tinerii lideri ce vor schimba lumea”, mai spun organiatorii evenimentului.

Astfel, cei care dovedesc pe parcursul conferinţei că au dobândit şi au manifestat ablităţi necesare diplomaţiei, cum ar fi gândirea critică, munca în echipă, scrierea în limba engleză la nivel academic, negociere, oratorie, persuasiune, profesionalism şi deschidere spre cunoaştere, vor fi premiaţi cu o perioadă de job shadowing la un cabinet de avocatură.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO