Eveniment

Licitatia de 78 mil. euro pentru Biblioteca Nationala se reia

25.11.2008, 19:24 59

Rezultatul licitatiei de atribuire a lucrarilor de reabilitare a noului sediu al Bibliotecii Nationale a Romaniei (BNR), contract de 77,8 mil. euro, a fost anulat in urma contestatiei in instanta depusa de compania de constructii Aedificia Carpati, iar Ministerul Culturii nu va mai semna contractul cu consortiul format din Rotary Constructii, Rombet si UTI Instal.

"In urma deciziei luate de Curtea de Apel, beneficiarul proiectului, Ministerul Culturii si Cultelor - Unitatea de Management a Proiectului, este obligat sa reia procedurile de evaluare a ofertelor, iar rezultatul anterior va fi anulat", au declarat pentru ZF reprezentantii ministerului.
Acestia nu au au dorit sa ofere mai multe detalii privind procesul de reevaluare a ofertelor, urmand sa faca un anunt in urmatoarele zile. Contractul pentru reabilitarea noului sediu al BNR, inceput in anul 1986, ar fi trebuit sa fie atribuit pe 2 septembrie, insa proiectul a fost blocat dupa depunerea contestatiei in instanta de catre Aedificia Carpati.
Curtea de Apel a admis pe 24 noiembrie plangerea formulata de Aedificia Carpati si a dispus anularea rezultatului procedurii si, pe cale de consecinta, anuleaza raportul procedurii de evaluare a ofertelor.
Lucrarile de reabilitare a Bibliotecii Nationale, pentru care au fost alocate fonduri de 77,8 milioane de euro din cele circa 200 de milioane de euro imprumutate de statul roman de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (BDCE), trebuie sa fie finalizate in termen de maximum 33 de luni.
Aedificia Carpati, companie detinuta de omul de afaceri Petre Badea, a fost infiintata in 1992 prin reorganizarea Trustului Carpati si a fost implicata in constructia mai multor imobile detinute de stat precum Palatul Cotroceni, Palatul Parlamentului sau Teatrul National.
Rotary Constructii este controlata de omul de afaceri Mihai Leonard Rotaru, Rombet este detinuta de omul de afaceri bacauan Costica Rusu, iar UTI Instal face parte din grupul UTI al lui Tiberiu Urdareanu.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO