Eveniment

Liderii de business din România au lansat un apel către toate autorităţile locale: „Românii de pretutindeni sunt doriţi acasă!”

Felix Pătrăşcanu, fondator FAN Courier şi Marius Bostan, iniţiator RePatriot

Autor: Răzvan Botea

05.06.2018, 14:26 415

RePatriot, program iniţiat de fundaţia Romanian Business Leaders, promovează revenirea acasă, în special prin antreprenoriat, şi îi ajută pe cei care doresc să revină în ţară cu informaţii şi consiliere pentru acces rapid la oportunităţile din ţara natală. Proiectul se adresează totodată şi românilor care sunt de mult timp în străinătate şi doresc să rămână acolo, dar sunt interesaţi să pornească o afacere în România, transferând astfel aici din bunele practici dobândite în ţara adoptivă.

„Guvernul nu dă semne că ar putea pune în valoare Diaspora pentru dezvoltarea economică, ştiinţifică şi culturală a ţării. Nicio strategie de ţară nu poate fi gândită fără românii de pretutindeni. Avem credinţa că o mare parte din primarii şi consilierii aleşi direct de popor sunt mai responsabili decât Guvernul central. Întreprinzătorii şi administraţia locală pot aduce Diaspora aproape să facă România mai puternică şi mai bună pentru noi, copiii şi nepoţii noştri. Primarii pot aduce Basarabia mai aproape dacă sunt patrioţi şi doresc cu adevărat asta”, a declarat Marius Bostan, antreprenor, iniţiatorul RePatriot.

În acest sens, fundaţia trimite scrisori către toate autorităţile locale din România prin care face apel la un efort comun pentru a combate fenomenul de emigraţie şi pentru repatrierea românilor din Diaspora.

Invitaţia de parteneriat cu RePatriot trimisă către primarii din toată ţara cuprinde iniţiative precum conceperea unei baze de date cu românii plecaţi din localitatea aflată în administraţie sau promovarea în reţelele sociale şi în media a iniţiativei.

„Veniţi alături de noi cu toate forţele de care puteţi dispune. Niciun efort nu e prea mic pentru această cauză mare. În 1848 un grup de aproape 100 de români întorşi de la şcoli au pus bazele României moderne şi au creat premisele construirii României mari în 1918. În următorii aproape 100 de ani, mulţi români aflaţi pe toate meridianele au susţinut cauza ţării, au purtat steagul ţării, au trimis bani acasă şi s-au rugat pentru noi când ne-a fost greu. Acum a venit rândul nostru să lucrăm pentru ca 100 de ani de la Marea Unire să ne regăsească împreună, într-o singură şi puternică Românie, ţara pe care o merită neamul nostru”, arată scrisoarea.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO