Eveniment

Liderii europeni pleacă spre Kiev. Klaus Iohannis ar urma să li se alăture

Liderii europeni pleacă spre Kiev. Klaus Iohannis ar...

Autor: Gabriel Pecheanu

16.06.2022, 09:04 50

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, cancelarul german Olaf Scholz şi de premierul italian Mario Draghi sunt în drum spre Kiev, scrie presa din Italia, care publică şi o fotografie a celor trei lideri europeni în tren. Le Figaro notează că preşedintele Klaus Iohannis se va alătura delegaţiei.

„Liderii celor trei mari ţări ale Uniunii Europene, Germania, Franţa şi Italia, sunt aşteptaţi în această dimineaţă la Kiev”, scrie RaiNews.

Împreună au călătorit noaptea cu un tren special închiriat. Cei trei au avut o întâlnire de lucru miercuri seara pentru a se pregăti pentru întâlnirea de a doua zi cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, relatează Le Figaro.

Cei trei lideri europeani urmau să ajungă în capitala Ucrainei după o călătorie de aproximativ douăsprezece ore.

Tot Le Figaro arată că şeful statului român, Klaus Iohannis, ar urma să se alăture delegaţiei joi dimineaţă, după ce a parcurs un alt traseu.

Volodimir Zelenski urmează să-i primească pe liderii europeni la Palatul Maryinsky, sediul preşedinţiei, pentru discuţii considerate cruciale înainte de summitul european din 23 şi 24 iunie, de la Madrid.

La începutul după-amiezii este programată o conferinţă de presă, urmată de un „prânz privat” ceva mai târziu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO