Eveniment

Liderii G7 se reunesc săptămâna viitoare la Bruxelles pe fondul invaziei militare ruse în Ucraina

Liderii G7 se reunesc săptămâna viitoare la Bruxelles...

Autor: Mediafax

18.03.2022, 16:17 171

O reuniune a Grupului naţiunilor puternic industrializate, G7, pe tema invaziei militare ruse în Ucraina va avea loc săptămâna viitoare, la Bruxelles, anunţă Preşedinţia germană a organizaţiei, conform cotidianului Le Figaro.

Summitul G7, programat joi, va fi consacrat "situaţiei din Ucraina" şi va fi "integrat" în reuniunile Alianţei Nord-Atlantice şi Uniunii Europene, care se vor derula în aceeaşi zi la Bruxelles, a declarat Christiane Hoffmann, purtătorul de cuvânt al Guvernului de la Berlin.

Germania exercită anul acesta Preşedinţia Grupului G7, din care fac parte, de asemenea, Statele Unite, Franţa, Marea Britanie, Italia, Canada şi Japonia.

NATO va organiza joi un summit extraordinar pe tema consolidării apărării ca reacţie la intervenţia militară a Rusiei în Ucraina. Preşedintele SUA, Joseph Biden, va veni la Bruxelles pentru a participa la reuniunile NATO, UE şi G7.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO