Eveniment

Liderii PNL discută despre propunerile privind majorarea pensiilor: „Există în momentul de faţă două propuneri concrete care vizează creşterea de 15%”

Liderii PNL discută despre propunerile privind majorarea...

Autor: Mediafax

16.11.2022, 18:47 114

Liderii PNL au discutat, miercuri, despre propunerile de mărire a pensiilor. Ei prezintă două variante care vor fi discutate în coaliţia de guvernare, „foarte probabil săptămâna viitoare”.

„Există în momentul de faţă două propuneri concrete care vizează creşterea de 15% propusă de PNL. Prima vizează o creşetere a bugetului alocat pensiilor, urmând ca gradual, pe anumite praguri de pensii, să se realizeze prin anumite beneficii suplimentare creşterea pensiilor. Cea de-a doua vizează o creştere universală, a tuturor pensiilor, cu 15%”, spune Ionuţ Stroe, purtătorul de cuvânt al PNL.

Purtătorul de cuvânt al PNL precizează că ambele variante vor fi discutate în coaliţia de guvernare, „foarte probabil săptămâna viitoare”.

„Nu vom accepta ca punctul de pensie să se mărească cu 15 procente, la fel la toată lumea”, spunea Marcel Ciolacu. El afirmă că nu vor fi nici măriri diferenţiate ale punctului de pensie, ci va fi continuat pachetul de ajutor social.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO