Eveniment

Liderii sindicali "Pro Lex" şi-ar fi însuşit aproximativ 1.200.000 lei

Liderii sindicali "Pro Lex" şi-ar fi însuşit aproximativ 1.200.000 lei

Autor: Radu Racu

08.03.2011, 18:47 36

Liderii sindicali "Pro Lex", Vasile Lincu şi Florin IlieVîlnei", cu ajutorul trezorierului sindicatului Negoiţă Voinea,şi-ar fi însuşit 1,2 milioane de lei (285.000 de euro), urmărireapenală împotriva lor fiind începută de Poliţia Română, încă de anultrecut, marţi având loc percheziţiile în caz.

Surse judiciare au declarat, pentru MEDIAFAX, că anul trecut afost înregistrată o plângere la Inspectoratul General al PoliţieiRomâne (IGPR) privind anumite nereguli la sindicatul "Pro Lex",poliţiştii luând număr unic de înregistrare a cauzei la un parchetlocal.

Ulterior, în septembrie 2010, Secţia de Urmărire Penală şiCriminalistică din cadrul Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şiJustiţie a preluat investigaţiile în acest caz, în care poliţiştiifac cercetări, sub supravegherea procurorilor.

Astfel, poliţiştii au dispus începerea urmăririi penale faţă decei trei sindicalişti "Pro Lex", iar marţi, în urma autorizaţiilorde percheziţii emise de judecători, la solicitarea procurorilor,s-au făcut descinderi la locuinţele învinuiţilor.

Paguba pe care cei trei sindicalişti ar fi produs-o a fostevaluată la aproximativ 1,2 milioane de lei, faptele fiind comisela sfârşitul lunii decembrie 2009, respectiv în cursul anului2010.

Liderii sindicali în cadrul Sindicatului Poliţiştilor şiVameşilor "Pro Lex", Vasile Lincu şi Florin Ilie Vîlnei, suntcercetaţi de procurori, împotriva lor fiind declanşată urmărireapenală pentru însuşire de bani, iar Negoiţă Voinea, pentruînregistrare fictivă în gestiune a operaţiunilor.

Procurori ai Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică dincadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţieefectuează cercetări în cauza având ca obiect comitereainfracţiunilor de delapidare cu consecinţe deosebit de grave înformă continuată şi fals intelectual faţă de trei învinuiţi,informează marţi instituţia. Citiţi mai mult despreanchetarea sindicaliştilor de la Pro Lex pewww.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO