Eveniment

Liderul PSD, Liviu Dragnea: Modificarea Codului Fiscal va merge în analiza Guvernului

Liderul PSD, Liviu Dragnea: Modificarea Codului Fiscal va...
30.12.2016, 14:51 1312

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea a spus că elimianrea supraaccizei pe benzină şi  a taxei pe stâlp nu vor fi aplicate decât dacă noul Guvern va avea o garanţie că eliminarea acestora se va reflecta în preţuri.

„Nu vrem să vedem că prin aceste măsuri vor creşte profiturile reţelelor de gaze şi electricitate pe care să le scoată din ţară. De asemenea, trebuie să ne explice cineva de ce România are astăzi cel mai mare preţ la benzină din Uniunea Europeană. Există sesizări la Consiliul Concurenţei şi vrem să vedem că aceste acuzaţii de cartel sunt nefondate. Vrem garanţii că preţurile la pompă vor urmări preţurile internaţionale la petrol”, a spus Dragnea.

El chiar a sugerat că amânarea desemnării premierului ar fi putut fi o stratagemă din partea preşedintelui Iohannis pentru a menţine eliminarea taxei pe stâlp şi a supraaccizei pe benzină care ar urma să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2017, conform Codului Fiscal.

Companiile petroliere au spus pentru ZF că vor micşora preţurile cu circa 10% de la 1 ianuarie, ca urmare a reducerii TVA de la 20% la 19% şi a eliminării supraaccizei de 7 eurocenţi.

Dragnea a mai averitizat petroliştii: ”Nu ne vor păcăli. Avem informaţii că în ultimele zile a apărut o majorare a preţurilor la benzină. Se ştie că aceste şmecherii nu mai ţin”.

Aceasta înseamnă că  reducerea TVA de la 20% la 19% va rămâne în vigoare, iar eliminarea supraaccizei şi a taxei pe stâlp vor fi în discuţie după numirea Guvernului, însă de la 1 ianuarie vor întra în vigoare, conform Codului Fiscal.

În ceea ce priveşte redevenţele, Liviu Dragnea a spus că este o procedură complicată.

„Am avut discuţii cu premierul şi cu premierul desemnat. Avem soluţii şi vom transmite ce decizie luăm. Căutăm soluţii legate pentru a nu amâna cu un an aplicarea unor lucruri pe care le doresc toţi românii”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO