Eveniment

Linie de productie cu 1,3 mil. euro de la Uniunea Europeana

07.12.2009, 00:00 513

Compania Industrial Montaj Grup (IMG) din Draganesti-Olt,judetul Olt, specializata in constructii industriale si comert cuproduse industriale si care anul trecut a rulat afaceri de peste11,2 mil. euro, va achizitiona o linie automata de formare acapacelor pentru recipiente industriale metalice pentru care vaprimi fonduri europene nerambursabile de circa 1,3 mil. euro.

"In prezent avem capacitatea pentru asamblarea capacelor pentrurecipiente industriale metalice si putem asigura managementul deproiect. Vrem sa realizam intregul ciclu de la productie la montajsi in aceste conditii am implementat proiectul cu fondurieuropene", spune Eugen Prundeanu, asociatul unic al IMG care a fostinfiintata in 2005. La doi ani de la infiintare, compania deschideaun punct de lucru pe platforma chimica a municipiului RamnicuValcea.

Firma a investit pana acum 2,5 mil. euro pentru constructia uneifabrici noi in Ramnicu Valcea, unde va fi montata linia automata ceurmeaza sa fie pusa in functiune pana pe 15 octombrie 2010.

"Suntem in faza de licitatii in acest moment. Avem o singuraperioada de implementare de 14 luni de zile. Circa opt-noua lunidureaza productia utilajului si cam o luna montajul acestuia.Pregatirea angajatilor se va face pe parcursul perioadei deimplementare", spune Prundeanu, care are in subordine peste 220 deangajati si care va crea cel putin 20 de locuri de munca prin noulproiect pe care il deruleaza.

Proiectul "Linie automata de formare a capacelor pentrurecipiente industriale metalice" a fost depus in cadrul ProgramuluiOperational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice (POSCCE) "Un sistem inovator si ecoeficient de productie". Programulare o valoare totala de 2,5 mil. euro.

"Aceasta linie automata ne va ajuta practic sa ne dublam cifrade afaceri, are un potential extraordinar. Pentru partea decofinantare pe care trebuie sa o asiguram incercam sa luam uncredit, insa este foarte greu. Daca nu vom reusi, vom faceinvestitia cu sursele proprii. Avem un plan de investitii pana in2013 si reinvestim profitul pentru a ne dezvolta compania astfelincat sa devenim un concurent puternic pentru firmele cu traditiedin Vest", explica Prundeanu.

Cine ia banii:

Compania: Industrial Montaj Grup, din Draganesti-Olt, judetulOlt

Obiect de activitate: constructii industriale si comert cuproduse industriale

Proiectul: "Linie automata de formare a capacelor pentrurecipiente industriale metalice"

Valoarea totala a proiectului: 2,5 mil. euro

Suma pe care o primesc de la UE: 1,3 mil. euro

Cifra de afaceri in 2008:11,2 mil. euro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO