Eveniment

Liviu Dragnea anunţă începerea procedurii pentru Autostrada Sudului: Sunt supărat de întârziere

Liviu Dragnea anunţă începerea procedurii pentru Autostrada Sudului: Sunt supărat de întârziere

Autor: Diana Grigore

16.05.2019, 15:33 13089

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, joi, că săptămâna viitoare Comisia de Prognoză va începe procedura de selecţie a firmei care să se ocupe de construirea Autostrăzii Sudului. Liderul PSD s-a arătat deranjat de întârzierile apărute.

„Şi eu sunt foarte supărat că s-a întârziat foarte mult. Cred că luni, cel mai târziu marţi, Comisia de Prognoză a finalizat toată procedura, toată documentaţia şi începe procedura de selecţie. Sunt, din fericire, multe firme interesate. Autostrada Sudului porneşte săptămâna viitoare ca şi procedură”, a declarat Liviu Dragnea.

El a adăugat că şi pentru autostrada Ploieşti-Braşov au fost analizate ofertele, urmând să fie anunţat câştigătorul.

„A doua veste bună este că s-a finalizat analiza ofertelor pentru Ploieşti-Braşov şi urmează ca în termen foarte scurt să decidem câştigătorul”, a conchis Dragnea.

Guvernul va construi în parteneriat public-privat autostrăzile Alexandria-Lugoj, Târgu Neamţ - Iaşi - Ungheni şi Ploieşti-Râşnov.

„Autostrada Sudului (Alexandria - Craiova - Calafat - Turnu Severin - Lugoj), în lungime totală de 550 de kilometri, va fi de maxim interes pentru investitorii şi transportatorii din sudul ţării”, a declarat în 2018 vicepremierul Viorel Ştefan.

AFACERI DE LA ZERO