Eveniment

Liviu Dragnea îl somează din nou pe premier „să analizeze foarte atent” activitatea ANAF

Liviu Dragnea îl somează din nou pe premier „să...

Autor: Mediafax

18.07.2017, 00:00 376

Preşedintele PSD Liviu Dragnea (desen) a declarat că i-a cerut premierului Mihai Tudose să analizeze foarte atent şi cu maximă rigoare activitatea ANAF, precizând că „nu este foarte fericit” de activitatea Fiscului. „Eu i-am cerut primului-ministru să analizeze foarte atent şi cu maximă rigoare activitatea ANAF-ului şi m-a asigurat şi pe mine, şi pe colegii din coaliţie că se va întâmpla acest lucru în zilele următoare. L-am rugat doar să facă o analiză foarte serioasă a activităţii ANAF-ului şi să ia măsurile de cuviinţă. (...) Eu evit să spun ce părere am eu, personală, despre un membru au guvernului sau despre un şef de instituţie, dar faptul că i-am cerut premierului să facă această analiză, probabil că nu sunt foarte foarte fericit", a declarat Liviu Dragnea.

„Unul dintre motivele principale pentru care guvernul celălalt a fost schimbat au fost o serie de întârzieri cu efecte în demararea unor investiţii publice aşteptate şi foarte necesare. Al doilea – o creştere a gradului de colectare şi o luptă serioasă cu evaziunea fiscală. Astea trebuie să fie principalele ţinte ale ANAF-ului, implicit ale Direcţiei Antifraudă", a mai spus liderul PSD. Deficitul bugetar a crescut în iunie cu 4,4 miliarde de lei ca urmare a înregistrării unul gol de venituri, faţă de program, de aproape 6 miliarde de lei, potrivit unui mesaj transmis la sfârşitul săptămânii trecute de preşedintele Klaus Iohannis cu ocazia lansării versiunii în limba română a „Cărţii Albe a IMM-urilor din România“.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO